Børnevaccinationer

Børnevaccinationsprogrammet

Den tidligere anvendte primærvaccine (DiTeKiPol/Act-Hib®) er nu tilgængelig igen fra april -17

Alder           Vaccination
5 uger   Børneundersøgelse
3 mdr. difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV-1                         
5 mdr. difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV-2 Børneundersøgelse
12 mdr. difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV-3 Børneundersøgelse
15 mdr. MFR 1  
2 år   Børneundersøgelse
3 år   Børneundersøgelse
4 år MFR 2 Børneundersøgelse
5 år difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination Børneundersøgelse
12 år HPV1 og 2  (piger)  

Voksne kvinder som ikke har haft Røde Hunde eller Mæslinger bør vaccineres.  Tilbudet gives i form af en MFR-vaccination.

Børnevaccinationer er gratis, betales af sygesikringen

I nogle perioder vil der udover difteri-stivkrampe-polio-kighoste-hæmophilus influenza også indgå hepatitis-B i vaccinen, alt efter hvilke vacciner der er til rådighed via Statens Serum Institut.

HPV-vaccination i børnevaccinationsprogrammet
Den 1. januar 2014 indførtes ændrede aldersgrænser i det eksisterende tilbud om gratis HPV (human papilloma virus)-vaccination i det danske børnevaccinationsprogram. Som tidligere tilbydes HPV-vaccinen til alle piger, når de fylder 12 år, men tilbuddet er blevet udvidet således, at vaccinationerne kan gives op til de unge kvinder fylder 18 år (mod hidtil 15 år).

Der er desuden vedtaget et midlertidigt gratis tilbud om HPV-vaccination til kvinder fra fødselsårgangene 1993-1997. Tilbuddet er gældende indtil udgangen af 2015. Vaccinen er den samme, som anvendes til piger i 12-års-alderen i børnevaccinationsprogrammet og yder således beskyttelse mod både livmoderhalskræft og kønsvorter (kondylomer)

Vaccinen kan have relevans for personer op til 25 års alderen, men er man født før 1993 må man selv betale. Prisen ligger på ca. 1400 kr pr. gang ialt 3 gange. Sygeforsikring Danmark giver tilskud.